Teknik Pemasaran Facebook

Berikut adalah beberapa tip ringkas teknik pemasaran Facebook:

1. Pemasaran di Facebook bukan mengenai berapa banyak masa yang diluangkan di Facebook, tetapi ia mengenai apakah cara yang kita gunakan. Semestinya cara yang berkesan.

2. Gunakan kesemua kaedah yang Facebook sediakan, daripada personal profile, Page dan juga Group. Setiap kaedah itu memiliki kelebihan dan tujuan tersendiri.

3. Jika mendapat feedback positif daripada pelanggan, letak testimoni/feedback itu di Facebook. Ia dapat meyakinkan pelanggan-pelanggan baru.

4. Jika menjual produk fizikal seperti pakaian, gajet elektronik, makanan kering dan sebagainya, letakkan gambar yang sebenar dan bukan gambar yang telah diedit atau dipercantikkan dengan perisian tertentu.

5. Satu cara mudah untuk belajar teknik pemasaran Facebook adalah melihat usahawan yang mendapat jualan dan respon yang baik di Facebook Page mereka. Lihat apa yang mereka tulis atau buat di Page mereka.

Teruskan melawati blog ini untuk mengetahui teknik-teknik pemasaran Facebook yang lain.

Mohd Zulfadli

Seorang usahawan sepenuh masa dan bergiat aktif dalam bidang penulisan. Lawati laman Facebook rasmi beliau di http://facebook.com/MohdZulfadli.IM

More Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.